Uniwersytet Medyczny w Lublinie

Polifenole obecne w żywności jako modulatory peroksydazy tarczycowej (TPO) wielokierunkowej aktywności biologicznej - połączone badania in vitro i in silico

PROJEKT OPUS 17

 

 

Nr rejestracyjny: 2019/33/B/NZ9/02186

 

Kierownik zespołu badawczego UML: dr hab. n. farm. Agnieszka Kaczor, prof. uczelni, Katedra i Zakład Syntezy i Technologii Chemicznej Środków Leczniczych  

 

 

Projekt realizowany w ramach konsorcjum: 

Lider: Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

 

Kierownik projektu: prof. dr hab. Urszula Gawlik-Dziki

 

Partner: Uniwersytet Medyczny w Lublinie, Wydział Farmaceutyczny

 

Streszczenie popularnonaukowe

 

Kwota dofinansowania dla UML: 101 720 PLN

 

Czas realizacji: 25.02.2020 r. - 24.02.2025 r.

Nauka

Kalendarz

Kwiecień 2025